دوشنبه, 12 بهمن 1394 ساعت 09:51

شست مشترکی با حضور مدیران عامل سازمانهای حمل و نقل همگانی و سازمانهای تاکسیرانیهای شهری کشور و مدیران واحدهای حمل و نقل شهرداریها و مسئولین ذیربط در خصوص طرح عملیاتی نوسازی 90هزار دستگاه تاکسی فرسوده ناوگان تاکسیرانی کشور با هدف تشریح این طرح ساعت 9صبح روز شنبه 10بهمنماه سال جاری در هتل لاله تهران برگزار گردید.
در گردهمایی روز شنبه، پس از تلاوت قرآن و سرود جمهوری، دکتر نوذرپور معاون امورشهرداریها و دهیاریهای کشور مقدم حاضرین را گرامی داشت و دلایل اهمیت طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی را در شهرهای کشور برشمرد و گفت: با توجه به سهم بالای حمل و نقل و ترافیک در آلودگی شهرها که رقمی حدود 70تا80 درصد اعلام میشود اهمیت توجه به حمل و نقل روشن گردیده و این امر سبب نگاه ویژه دولت و وزارت کشور به این موضوع گردیده است و از ابتدای برنامههای توسعه در کشور همواره یکی از موضوعاتی که مورد عنایت برنامهریزان و سیاستمداران بوده توجه خاص به حوزه حمل و نقل عمومی بوده و این حوزه به عنوان یک شاخص مطرح است به طوری که براساس آن میتوان میزان توسعهیافتگی یا توسعهنیافتگی کشورها را سنجید.
وی اظهار داشت؛ در برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود سهم حمل و نقل عمومی 75% از جابهجاییهای درون شهری را به خود اختصاص دهد که به دلایل مختلف از قبیل عدم تامین اعتبار در ابتدای برنامه پنجم توسعه 58% و متاسفانه در سال جاری به 45%کاهش یافت.
سپس نوذرپور آماری از سهم شهرها و سهم هرکدام از وسایل نقلیه در حوزه حمل و نقل عمومی ارائه داد و گفت: علیرغم اینکه اتوبوسرانی همواره مورد توجه دولت قرارگرفته و از کمکها و یارانههای دولتی هم برخوردار بوده در مقایسه با تاکسیرانیها که بیشترین هزینه آنها بردوش مردم و بخشهای غیردولتی و خصوصی بوده، سهم کمتری در جابهجاییهای شهری را دارا میباشد که این نشان دهنده این مهم است که باید عنایت و توجه بیشتری از ناحیه مدیران ملی و محلی به این سامانه شکل بگیرد وی همچنین درخصوص سن ناوگان و دلایل فرسودگی آن توضیحاتی را ارائه نمود.
معاون امورشهرداریها و دهیاریهای کشور تصریح کرد که بحث اصلی و جدی پیشرو درخصوص نوسازی ناوگان تاکسی میباشد که دولت نوسازی 90هزار دستگاه تاکسی فرسوده در شهرهای کشور را پذیرفته و مقرر گردیده این طرح از نیمه دوم بهمنماه سال جاری آغاز و ظرف مدت 6ماه اجرایی گردد که اجرای این موضوع برعهده سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور میباشد.
وی در پایان سخنانش به تسهیلات بانکی اشاره داشت و گفت: 200میلیون ریال تسهیلات با نرخ سود 16% به رانندگان اعطا میگردد که با احتساب ارزش برگ اسقاط 50میلیون ریالی، رانندگان خودروهای فرسوده قادر خواهند بود با پرداخت حدود80میلیون ریال از ارزش تاکسی نسبت به نوسازی خودرو خود اقدام نمایند.
در ادامه برگزاری این گردهمایی، دکتر طبیبی مدیرعامل تاکسیرانیهای شهری کشور و مجری طرح نوسازی 90هزار دستگاه تاکسی فرسوده ضمن خیرمقدم و ابراز خرسندی از حضور شرکتکنندگان در این نشست؛ به تشریح نقش هر یک از دستگاههای ذیربط در طرح نوسازی تاکسیها و فرآیند تخصیص ظرفیتها به شهرهای کشور پرداخت و آمار کلی از وضعیت تاکسیرانی و تاکسیهای ثبت شده همچنین آمار تاکسیهای فرسوده در کل کشور به تفکیک سال و شهر ارائه داد.
طبیبی ارتقاء سطح رفاهی شهروندان به عنوان بالاترین لایه خدماتی، توجه به رعایت توان مالی تاکسیرانان که گروه هدف اصلی این طرح میباشند و همچنین صرفهجویی در مصرف سوخت از طریق جایگزینی سوخت گاز به جای سوخت مایع را به عنوان اهداف اصلی این طرح برشمرد و بر استفاده از ظرفیت خودروسازهای داخلی تاکید نمود. وی درخصوص جایگزینی تاکسیمتر با مدل پرداخت الکترونیکی در کنارGps که منجر به اعلام نرخ تاکسی میشود و واگذاری طرح در صورت متقاضی بودن بانکها به عنوان سرمایهگذار توضیحاتی را بیان کرد.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور در رابطه با دوره زمانی اجرای طرح ابراز داشت: این طرح از 12بهمن شروع و تا نیمه اول سال 95 ادامه پیدا خواهد کرد و طبق برنامهریزیهای اولیه بین مجریان طرح مقرر گردید که تعداد 8000 دستگاه خودرو در اسفندماه سال جاری و 7000 خودرو در فروردین ماه سال95 و در 5 ماه بعد تا شهریور ماه95 هر ماه 15000خودرو تامین گردد که قطعا به دنبال بهترین وسیله با بالاترین مشخصات و کمترین تحمیل هزینه به رانندگان هستیم.
در ادامه مجری پیادهسازی طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی ضمن معرفی نهادها و سازمانهای مجری طرح به نقش هرکدام پرداخت و توضیحاتی در این خصوص داد. وی گفت: در راس همه ارگانها، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور شکل دهنده و شروع کننده این طرح بوده است، وزارت صنعت، معدن و تجارت نهاد دیگری است که مسئولیت کنترل رعایت مشخصات فنی خودرو در سطح کلان را دارا میباشد، همچنین در خصوص منابع مالی، بانکها به عنوان تامین کننده اصلی منابع و دولت نیز تامین منابع بخش اسقاط خودرو را به عهده گرفته است، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت نقش کلیدی داشته و سامانه این ستاد به عنوان سامانه اصلی طرح مطرح خواهد بود.
طبیبی انتخابی بودن خودرو (سمند و پژو405) و و چند بانکی بودن(پارسیان، تجارت، ملت) را دو ویژگی این طرح با طرحهای قبل دانست.
وی در پایان نحوه تخصیص و آمار تخصیص خودرو به ناوگان فرسوده در شهرها را تشریح نمود و سه فاکتور میزان فرسودگی ناوگان، میزان قدیمی بودن ناوگان فرسوده و سهمی که تاکسیرانی یک شهر در مقابل کل کشور داراست را به عنوان مهمترین فاکتورهای تخصیص ظرفیت به شهرها برشمرد.
در پایان این گردهمایی جلسه پرسش و پاسخ با حضور قیصر مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حمل ونقل همگانی کشور،خجسته مشاور رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و مدیرعامل اتحادیه سازمانهای اتوبوسرانی شهری کشور، طبیبی مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشورو نمایندگان بانکهای پارسیان، ملت و تجارت برگزار گردید.